Dating & utroskap i en virituell verden – teller det egentlig?

For mange år siden var det å bruke tid i en virituell verden totalt fiksjon.

Mens i dag finnes det uendelige verdner der ute. Ikke bare har teknologien gitt oss ubeskrivelige underholdningsmuligheter rett hjem til stuen vår, men de alternative verdnene tillater oss vår ideelle eksistens uten restriksjonene vi møter i det virkelige liv. Bare ta en titt på Life. 2.0.

Denne gigantiske virituelle verdnen var kanskje lansert for mer enn 13 år siden (med et samfunn på over 1 million innbyggere i sitt første tiår), men det vokser seg større og mer mangfoldig hver dag. Sommeren 2016 avslørte sjokkerende medlemstall på over 46 millioner unike medlemmer, og mellom 10.000 og 12.000 registerer seg hver dag.

Life2.0

Det er ikke vanskelig å se hvorfor. Du kan lage din egen avatar, utforske virituelle områder, møte andre spillere, kommunisere muntlig og skriftlig – du er fri til å lage deg et nytt liv. Skaperene av Life 2.0 konstanterer likevel at dette er IKKE et spill – dette er en påbyggende opplevelse, uten objektiv eller mål. Akkurat som ‘et ekte liv’, det eksisterer bare.

Ikke bare er dette en måte for mange å rømme sitt virkelige liv og omfavne opplevelser utenfor deres ordinære eksistens, det er også en effektiv måte å møte nye mennesker og bygge grunnlaget for forhold du sliter med å danne offline. Du kan også velge hva slags virituell livsstil du ønsker: du finner tre ulike klassifikajsoner for å kontrollere friheten spillerne kan dra nytte av i Life 2.0.

Generell setting er ideel for yngre medlemmer, uten nakenhet eller ekstrem vold, moderat setting tillater noe banning, vold og nakenhet mens settingen for voksne tillater det aller groveste på menyen.

Virtuell Sex

Naturligvis bruker medlemmer Life 2.0 for å danne forhold. Nettbaserte giftemål er ikke uvanlig i dag, og det er også tillatt med online sex. Det første ekteparet som møttes i Life 2.0 og har forblitt gift er Booperkit Moseley og Shukran Fahid. De har barn sammen i dag og har et flott tradisjonellt ekteskap som startet på en relativt utradisjonell måte.

Den sosiale delen av Life 2.0 tillater gifte menn og kvinner og møte andre i en virituell verden. De kan lage en avatar som ser ut akkurat slik de ønsker, de kan adoptere en personlighet noe annerledes enn sin egen – de kan ha sex med andre uten å måtte lage unnskyldinger for hvorfor de må ut av huset.

Men, er dette egentlig utroskap? Er en affære i en virituell verden, uten noe faktisk fysisk kontakt det samme som å være utro med et menneske du faktisk møter?

Dette er et komplisert tema. Selv om det ikke er noe fysisk kontakt, så kan det emosjonelle forholdet mellom begge parter føles veldig ekte – og dette kan lede til like mange problemer i et forhold som fysisk intimitet.

Selv om noen velger å møte sin nye partner fra Life 2.0 på ordentlig, så betyr ikke dette at man ikke kan forvente seg noen overraskelser. Det er klart at når man lager seg en avatar så velger man å fremstå best mulig. Viser frem de beste sidene av seg selv. Se på din egen avatar - har du overdrevet når det kommer til dine sterke sider?

Når det er sagt, er det rettferdig å forvente at en ekte person skal være alt de sier de er i en virituell verden? Dette filosofiske spørsmålet er mindre komplisert enn det først virker. Det er tross alt veldig naturlig å bli en bedre utgave av deg selv, selv når du møter mennesker i det virkelige liv. Vi utgjør oss for å være så bra vi bare kan, helt til vi blir avslørt! Det er befriende!

Få i pose og sekk

Det er klart at for mennesker i et slitent forhold og for de som er ulykkelig single - så er det et spennende alternativ å kunne møte mennesker på nett. Du kan møte nye mennesker hele tiden, du kan ha virituell sex som kan lede til noe mer “ekte” uten å måtte forplikte deg til noe. Ikke alle liker langvarige forhold og alt det innebærer!

Virituelle verdner blir det bare flere av, og vi kommer til å fortsette å møte potensielle partnere på denne måten i lang tid fremover. Victoria Milan er et nettbasert nettverk for gifte og samboende som ønsker en affære, uten alle komplikasjonene Life 2.0 kan medføre. Selv om virituelle verdner har mange fordeler, så krever det fortsatt litt fra deg: du må opprettholde din avatar og bevege deg rundt i denne nye verdnen. Deretter skal det nok mange møter til før du møter noen med samme motiv som deg selv.

Hos Victoria Milan registrerer du deg, laster opp et profilbilde og er klar til å finne nye partnere for litt uforpliktende spenning – veldig enkelt. Det er den ideelle løsning for deg som ønsker å unslippe en hverdag uten sex og lidenskap! Lev livet – ha en affære!