8 Ting Du Kan Lære Fra Absurde Kontaktannonser

Å sette sammen en perfekt kontaktannonse i dag krever mye planlegging og ettertanke. Nettdating har triplet sin medlemsinteresse siden 2013, og dette vitner til et nytt hav av muligheter for lidenskapelige romantikere. Men skal man skinne gjennom blant kreative og artistiske kontaktannonser så er det viktig å bruke tid på resultatet. Har du noen gang tenkt på at hva du skriver i din kontaktannonse ikke bare forteller noe om deg, men er en direkte indikasjon på hvilke møter du vil oppleve senere? Her hos Victoria Milan har vi samlet en oversikt over ekstremt uheldige kontaktannonser som du kan lære mye av. Vit at det er mye lærdom i andres feil, og vi er gledelig med på litt skadekontroll for å hjelpe deg med å oppnå ditt mål!

Ærlighet varer lengst – til en viss grad

Kontaktannonse: “Kristen kvinne søker kristen mann som sympatiserer med kvinner med psykiske lidelser og hører stemmer men har selvkontroll.”

Som sagt – til en viss grad. Første tips når det gjelder innhold til din personlige kontaktannonse er å være så direkte og ærlig som mulig, men unngå negative sannheter. Husk at du skal tiltrekke deg en potensiell partner her og ikke bli overskriften på VGs neste evig deprimerende forside.

Når det kommer til hvem vi er og hva som gjør oss til individer så er det flott med litt selvinnsikt. Det er likevel fint å huske at det du kan regne som en av dine største feil kan en fremtidig partner sette som din mest verdifulle egenskap, så gi mennesker en sjanse til å få møte deg med egne kriterier istedenfor å fortelle dem hva de skal syntes om deg.

Bruk plassen smart – men ikke overdriv

Kontaktannonse: “Intelligent brunette, kristen swinger, ikke-røyker, hetro, ærlig, pen, troverdig, vennlig, lidenskapelig, empatisk, eventyrlig, morsom, romantisk, landlig, rase er ikke viktig. Liker kyssing, tur-gåing, holde hender, nakenbading, ri på hest, fisking, jakt.”

Det er helt innafor å bruke mange adjektiver når du beskriver deg selv. Men det som er MYE bedre er å vise hvem du er i måten du velger å fortelle en helt ordinær setning på. Bruk heller smarte ord når du skildrer hva du liker og dine aspirasjoner. Istedenfor å skrive at du liker musikk så kan du heller nevne at ditt lykkeligste øyeblikk var din første smak av Carlsberg under The Thurston More Band på Slottsfjell 2016. VIS hvem du er istedenfor å fortelle hvem du er. Er du morsom? Ikke SI det, vær morsom istedenfor. Det er mye enklere for noen å godta en fakta om deg hvis de selv kom frem til den konklusjonen.

Vis din sårbare side – som en sterkhet

Kontaktannonse: “Jeg er ikke homofil, jeg var det aldri og jeg kommer aldri til å bli homofil. Bare fordi jeg lager en lyd uten å vite det betyr ikke at jeg er homofil. Jeg har 5 barn og har vært gift i mange år. Jeg skal gjennomgå en hjerne operasjon i år for å slutte å lage denne lyden. Ingen kvinne vil gå ut med meg fordi jeg lager denne lyden.”

Å skrive en kontaktannonse betyr at du har en fantastisk mulighet til å vise frem dine sterke og mindre utrolige sider og dermed tiltrekke deg flotte mennesker som setter pris på dine menneskelige skavanker. Vi har alle vært igjennom ting og har alle med vilje gitt ut feil inntrykk av våre omfattende liv på sosiale medier, så ikke tro at du er alene. Men igjen er det viktig at du forstår en ting; kontaktannonsen skal faktisk leses av ANDRE mennesker! Det er viktig å se for seg hvem den vil tiltrekke. Hvis du syter i din kontaktannonse så skal du banne på at ditt eneste svar vil være fra sytende medmennesker som deler din lidenskap for selvmedlidenhet.

Bruk heller noen ord på å fortelle hvordan du overkommer denne uheldige retningen du har blitt tildelt; “Stolt mann som gleder verden med Tourettes-lignende symptomer søker humoristisk kvinne med et øye for sterke individer og stå-på-vilje.” Det er så mange måter man kan fortelle en sannhet på, og alt ligger i vinklingen. Ikke glem at kommunikasjon er ditt eneste våpen mot verden, det er også ditt eneste byttemiddel i forhandling og din eneste gave til medmennesker. Så ikke se så lett på det. Hvis det å formidle egne tanker og verdier er noe du sliter med til vanlig så foreslår jeg at du Facetimer en mer språkmektig venn og allier dere om innholdet.

Vær selvkritisk – på en selvsikker måte

Kontaktannonse: “Tjukk, tynnhåret, tannlaus, halvfeit mann ønsker m/voksen dame for varig forhold, er i 30 årene nærmere 40. Har ei datter i Kvæfjord.”

Mange har nok mistet håpet der ute. Men vet du hva? Det kan faktisk hende at ei flott, kurvete dame på over 30, elsker parykker og har en spesiell fetisj for gebiss søker nettopp deg. Men hun liker ikke negative holdninger, og det gjør ikke vi heller. Så da gikk du nettopp glipp av en super match. For ikke bare finnes hun, hun er ikke så langt unna heller. Så vær ærlig, men vær stolt av deg selv.

Stå på krava – men vit hva som er viktig

Kontaktannonse: “WANTED. Bra Kjering. Må vere flink å vaske, koke og sy. Like å egne og sløye fisk. Må ha Båt med Motor. Send bilde av båt og motor.”

Det er helt greit å være gammeldags, men vit at du er gammeldags og at du burde skjerpe deg. Det er ikke opp til deg å stille krav som setter andre i din kontroll hvis du ønsker å ha et fint forhold med et annet menneske. Problemet er at hvis du får svar på slike kontaktannonser så vil du møte en partner med lite respekt for seg selv, lite ambisjoner og lite driv. Du kommer til å oppdage at det å annonsere for et offer kun kan lede til en offersituasjon. Start med å stille krav som viser at du respekterer andre mennesker: “Må være selvsikker, vellykket i eget liv, drømmer og ambisjoner…” Da begynner vi å snakke om krav som vil lede til litt spenning i hverdagen. Og vit én ting, alle trenger rene klær og mett mage, så dette ordner dere to sammen!

Vær original - på den normale måten

Kontaktannonse: “Vil veldig gjerne treffe deg varme kvinne i moden alder, 70+, gjerne utenlandsk, kvinnelige former og langt oppsatt hår. Jeg er 45 år, normal.”

Hvis du må si at du er normal, så er du ikke normal. Det har vært sant for alle andre før deg. Det er fint å vise hva som gjør at du skiller deg ut fra mengden, men kanskje en runde med analysering kan være til nytte her. Tenk som du ville gjort om du skulle markedsført en vare for den kvinnen eller mannen du ønsker å ende opp med. Hvem skriver du denne kontaktannonsen til egentlig? Hva liker de? Hvis du, som mannen over, trenger en ny morsfigur til å steppe inn i ditt hjem og gi deg både husvask og sengebesøk, så kanskje du må skrive en annonse som tiltrekker seg en slik kvinne? Hun ønsker nok heller en lidenskapelig ung mann, med takknemmelighet og fasinasjon for erfaring og modenhet.

Selg mer hva DU søker – med passiv teknikk

Kontaktannonse: “Ung desperat mann søker vakker, intelligent jente med de rette formene. Kan til og med tenke meg en erfaren kvinne. En moden eldre dame går også bra, og i verste fall til og med en mann.”

Som nevnt tidligere er det like viktig at du forteller lesere om hvem du søker etter. Er du en mann på 40, singel og lidenskapelig, som søker en nysgjerrig, beskjeden, rolig, naturelsker med lidenskap for håndarbeid og hage liv, så har du åpnet dørene for at det finnes en kvinne på andre siden som føler hun er den eneste kvinnen som er ment for deg og dette er skjebnen i full action. Beskriv henne og det sier ekstremt mye om deg. Det er likevel viktig å vite at hva du leter etter forteller verden hvem du selv føler du mangler i ditt liv. Hvis du ikke er spesifikk så kan du fremstå veldig desperat og en potensiell partner kan ende opp med å føle seg veldig lite spesiell i gjengjeld.

Ikke krev for mye – godta kun det beste

“Jeg søker en svensk, døv mann. Du skal være en sann kristen. Gjerne pensjonist mellom 40-50 år.”

Det er ikke bra å kreve for mye. Man legger tross alt ut en kontaktannonse og det er tydelig at du trenger litt hjelp til å finne en partner for deg. Ingen er perfekte, og det blir litt barnslig å håpe på at siden du har internett til din rådighet så skal mennesker plutselig bli feilfrie av den grunn. Men husk at ingen selskap kan faktisk være bedre enn å steppe inn i rollen som forsørger for en høytsvevende bortskjemt slask. Så godta intet mindre enn du er villig til å holde ut med hver dag. Vi er ikke laget for å være alene, men det er mye som kan regnes som selskap.

Nå som du har lært deg hva du IKKE skal gjøre så tenker jeg du også har noen tips å jobbe ut i fra. Det er ikke kjernefysikk dette her, men det heller ikke meningsløst. Det kan være strevende og virke uendelig til tider, men det er en person der ute for deg. Det er faktisk mange personer der ute for deg. Og det er ikke lenger en jakt når du har det du vil ha. Sett pris på veien til ditt neste forhold også og sørg for at du tar med deg så mye lærdom om deg selv du kan i mellomtiden. Enten du er ute etter en affære, din neste store kjærlighet, eller en som kan følge deg til banken hver onsdag, så finner du passende møteplasser for deg. Lykke til!