For å kunne hjelpe deg best mulig må du inkludere følgende i e-posten:

1. Fikk du en feilmelding da du forsøkte å kjøpe noe? Hvis ja, var det på tjenesten vår eller på bankens nettside, og hva stod det?

2. Hvilken bank utstedte kortet du prøver å bruke for kjøpet?

3. Er kredittkortet autorisert for internasjonale kjøp eller nettkjøp?

4. Vær oppmerksom på at alle premiumkjøpene våre belaster hele abonnementet på en gang. Har kortet tilstrekkelig kapital for en slik transaksjon?

Viktig:

Vær oppmerksom på at norske transaksjoner har et ytterligere 3D Secure-bekreftelsesystem knyttet til dem, for å sikre at betalingen er autorisert og av deg, kortinnehaveren. Dette er vanlig prosedyre i Norge. Hvis det ikke er aktivert for kontoen din, kan du enkelt kontakte banken og konfigurere det.

Hvis det er aktivert, må du sørge for at du bruker denne sikkerhetsfunksjonen ved kjøpet. Gå til https://securionpay.com/blog/3d-secure/ eller kontakt banken din for å få mer informasjon.

Vi kan være i stand til å hjelpe deg selv, men vi trenger ytterligere informasjon om kjøpet:

1. Prøvde du å handle på en datamaskin eller mobil enhet (telefon/nettbrett)?

2. Så du 3DS-vinduet (koblet til banken din) da du betalte?

3. Fikk du en feilmelding i 3DS-vinduet under kjøpet?

4. Mottok du tekstmeldingen med bekreftelseskoden?

Hvis du tidligere opprettet en profil, og kjøpte et premiummedlemskap med et kreditt- eller debetkort, bes du være oppmerksom på at kortet ikke kan brukes igjen for en annen profil. Heller ikke om den første profilen ble slettet før betalingsforsøket, da kortinformasjonen ikke lagres i systemet vårt, men må lagres i fem år i databasen til betalingssystemleverandøren.

Du kan gjøre følgende:

1. Bruke den gamle profilen. Du kan bruke samme kort på den første profilen din uten problemer. Hvis du glemmer e-postadressen og/eller brukernavnet, kan du kontakte kundestøtten, gi dem dine maskerte kortdetaljer (bare vis de første seks og siste fire sifrene), så vil de finne det for deg.

2. Bruk et annet kort.

3. Bruk samme kort, men betal gjennom Google Play eller iTunes.